У Китаї сильно сповільнилося зростання промисловості

Показники експорту китайської промисловості знижувалися три місяці поспіль і склали в липні 2021 року 47,7 пункту за індексом менеджерів із закупівель.

Темпи промислового зростання Китаю, який розпочався в країні рік тому, помітно сповільнилися після кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Судячи із індексу менеджерів із закупівель (PMI), оприлюдненим китайським державним статистичним відомством у суботу, 31 липня, цей показник опустився в липні до 50,4 пункту. У червні він становив 50,9 пункту.

Рівень PMI вище 50 говорить про зростання в промисловому секторі. Нинішній показник – найнижчий з лютого 2020 року, коли КНР почала послідовно вводити періоди жорстких локдаунів, щоб зупинити поширення коронавірусу.

Чому сповільнилося промислове зростання Китаю?

Уповільнення темпів промислового зростання в КНР сприяли підвищення цін на сировину і логістичних витрат, затримки поставок у світовій торгівлі, а також природні катаклізми, зокрема, повінь в центральній частині Китаю.

Разом з тим аналітики розраховували, що скорочення темпів промислового зростання в країні виявиться мінімальним і в липні індекс менеджерів із закупівель складе близько 50,8 пункту.

Важливу роль зіграв показник промислового експорту, що розраховується в PMI особливою ​​статтею. У Китаї він знижувався три місяці поспіль і досяг в липні рівня в 47,7 пункту.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ