Варильна панель або плита: що краще

Модернізуючи кухню й підходячи до моменту покупки побутової техніки, багато хто замислюється, що краще вибрати: плиту, що стоїть окремо, або вбудовану варильну панель. Спробуємо розібрати плюси та мінуси кожної з них.

Зовнішній вигляд

Насамперед хочеться мати цілісну дизайнерську картинку. Тут, звичайно, виграють вбудовані варильні поверхні. Справа в тому, що вони монтуються в стільницю, а з газовою трубою з’єднуються завдяки гнучкому шлангу. Тому під вбудовану техніку можна вибрати будь-яке місце на кухні. Чого не скажеш про окремостоячу газову плиту. Її можна підключити виключно до місця, де розташований газопровід.

Крім того, плита візуально ріже кухонний гарнітур на частини, стирає цілісність картинки, в той час як вбудована варильна панель виглядає органічно формує єдиний стиль.

Габарити

Тут також однозначно виграє вбудована кухонна техніка. Справа в тому, що її габарити можуть бути різними, залежно від кількості конфорок. До речі, варильну панель можна вибрати не просто стандартної прямокутної форми, але й квадратну, овальну, багатокутну, вигнуту. Що дозволяє розгулятися в плані розробки цікавого дизайну інтер’єру.

Також окремостояча плита, неважливо — газова або електрична, має середні габарити 60 х 85 х 70 см. Тому під неї потрібно відвести достатньо місця. Що не дуже зручно, якщо кухня невелика.

Ціна

Тут перевага у бік окремої плити. Вона завжди буде дешевшою, ніж вбудована. Справа в тому, що варильна панель розробляється за нестандартними габаритами та дизайном, звідси і її висока вартість.

Мобільність

У цьому випадку також виграє окремостояча газова плита. Якщо ви вирішите переїжджати, швидше за все, зможете забрати її з собою, якщо захочеться. Чого не скажеш про вбудовану поверхню. Її, як правило, доведеться залишити разом з кухонним гарнітуром.

А як же духова шафа?

Тут також пальму першості отримує традиційна плита. Вона вже має вбудовану духовку, чого не скажеш про варильну поверхню. У другому випадку доведеться докуповувати окремо духовку і монтувати її або у зв’язці з панеллю, або в іншому місці. Тут можна вибирати, пограти з варіантами розміщення побутової техніки на кухні.

Але якщо ви в принципі не кулінар від бога і використовуєте духовку практично ніколи, то варильна поверхня — ваш оптимальний варіант.

Простота збирання

Однозначно вимити стандартну газову плиту трохи складніше, ніж варильну поверхню. Справа в тому, що другий тип побутової техніки має ідеально рівну зі стільницею поверхню. У ній практично відсутні зазори та щілини, в які забивається жир і залишки їжі. Достатньо протирати її після кожного приготування їжі.

Що стосується окремої газової плити, то тут крім самої робочої поверхні потрібно регулярно протирати передню й бічні панелі.





ІНШІ НОВИНИ