Як вдало вибрати квартиру в новобудові?

Якщо ви вирішили стати власником квартири, варто задуматися, де її краще купити – в будівлі, яку побудували тридцять і більше років тому за стандартами тих часів, або в висотках нового зразка, де внутрішня і зовнішня обробка радує око, розроблене нестандартне планування, новенькі комунікації не вимагають додаткових вкладень і не потрібно переробляти інтер’єр після колишніх господарів. Портал нерухомості
mesto.ua, пропонує вашій увазі житло в новобудовах у різних містах України за помірною ціною. Тут ви маєте можливість підібрати ту квартиру, яка вам подобається та більш детальніше ознайомитись з умовами купівлі.

Але перед тим, як придбати житло в новобудові, радимо вам звернути свою увагу на ряд важливих моментів.

Ціна

Дуже часто для залучення клієнтів продавці використовують різні маркетингові ходи, які нерідко вводять покупця в оману. Для прикладу, забудовник може вказати в своїй рекламі ціну на найдешевшу квартиру і цим підкупити довірливого клієнта. Зазвичай така житлова площа має або якісь недоліки в плануванні, або ж розташовується на поверхах, які не користуються попитом. А квартира “вашої мрії” буде коштувати в рази дорожче. Тому дуже важливо наперед узгодити валюту та курс з продавцем, а також звернути увагу на те, щоб ціна була остаточною і не змінювалась протягом будівництва.

Продавець

У новому будинку квартири можуть належати різним компаніям. Одні інвестують в проект, інші виступають підрядниками, треті забудовують. Ціни на житло у цих компаній можуть відрізнятися. Краще, якщо всі три функції виконує одна фірма. Дізнайтеся, як довго продавець існує на ринку нерухомості, почитайте відгуки про об’єкти, які він вже здав в експлуатацію, ознайомтеся з поточними проектами.

Тип будинку

У кожного виду споруди є свої переваги, але найбільш надійними вважаються монолітні. Навантаження розподіляється не на стіни, а на литий каркас будинку, що виключає просідання окремих частин. Крім того, такий вид не обмежує варіанти планування приміщень, не потрібно боятися, що ви порушите надійність несучої стіни. Майже безшовне з’єднання значно підвищує тепло- і звукоізоляцію стін.

Документи продавця

Забудовник зобов’язаний дати вам можливість ознайомитися з пакетом документів на новобудову, а саме:

  • дозвіл на виконання робіт;
  • технічне та економічне обгрунтування проекту;
  • висновок держ. експертизи документації проекту, якщо це встановлено законодавством;
  • проектну документацію з урахуванням всіх змін;
  • папери, які засвідчують, що ділянка належить забудовнику.

Інфраструктура будинку і його оточення

Дізнайтеся, скільки ліфтів в будинку, їх рівень шуму, кількість сміттєпроводів, наявність сигналізації, габарити приміщень загального користування. Якщо є особистий автомобіль, поцікавтеся, чи передбачив забудовник підземний паркінг або парковку перед будинком. На одну квартиру відводиться мінімум одне паркувальне місце.

Термін здачі об’єкта

Цей пункт рідко виконується день у день з обумовленим в документах. Купівля квартири в споруджуваному будинку не підходить для тих, хто повинен терміново переїжджати. Період, коли ви зможете заселитися, може розтягнутися. Крім того, оформлення квартири на майбутнього власника займе не менше часу.

Тип договору

Оформити документи на житлову нерухомість можна декількома способами. Перед тим, як підписати договір, уважно вивчіть всі сторони і можливі «підводні камені», проконсультуйтеся з юристом.

Планування

У панельних будинках розподіл площі типовий і одинаковий в кожній квартирі. Навантаження на стіни фактично виключає можливість знести або перенести перегородки. У залізобетонних каркасах монолітів ви можете розподіляти простір за власним бажанням. Важливо врахувати: якщо в обраній вами квартирі немає перегородок, при їх установці потрібно буде робити замовлення на розробку проекту перепланування і схвалити його у відповідних інстанціях. Через це квартира обійдеться вам дорожче, ніж вказано в договорі.

Придбати квартиру в будинку, який тільки будується, хоче кожна друга сім’я. Просторі кімнати, теплі стіни, велика кухня, нові труби для сантехніки та електропроводка підвищеної надійності – це і багато іншого приваблює все більше бажаючих. Продумана угода купівлі нерухомості буде вдалим і довгостроковим капіталовкладенням.

 





ІНШІ НОВИНИ