Як вибрати MacBook?

stylus.ua/macbook/

Для роботи та спілкування ми завжди прагнемо використовувати найсучаснішу техніку. Саме тому MacBook від компанії Apple стає все більш популярним. Переваг у комп’ютерів Mac неймовірно багато: серед них і проста в обігу, інтуїтивно зрозуміла операційна система, і довговічність, і зручний корпус і звичайно, ефектний дизайн пристрою. Купити MacBook можна на stylus.ua/macbook/, а от як же вибрати найбільш підходящий? Ми допоможемо вам розібратися в модельній лінійці Apple і підібрати найбільш вдалий пристрій, який зможе відповісти всім вашим повсякденним завданням.

Чому обирають MacBook?

Ноутбуки від Apple зобов’язані своєю популярністю не тільки успішному маркетингу. Користувачі цих пристроїв можуть одностайно погодитися в тому, що вони довговічні, зручні, а операційна система є в рівній мірі раціональною і візуально ефектною. Варто відзначити і той факт, що виробник постійно оновлює Mac OS і достатньо купити ноутбук Apple одного разу, щоб отримувати оновлення кожного разу, коли виходить нова версія.

MacBook створює і комфортну екосистему, взаємодії з іншими пристроями з сімейства Apple: Apple iPhone, Apple Watch або iPad. По суті, всі файли і процеси можна розшарити з одного пристрою на інший і навіть скопіювавши посилання на iPhone, ви можете вставити її в браузері на MacBook.

Грає на руку і унікальний, неповторний і практично іконічний дизайн пристроїв.

Ноутбуки Apple важать значно менше своїх аналогів як за потужністю, так і за продуктивністю. В середньому, найважчий MacBook сьогодні важить близько 2 кг. А час роботи варіюється від 7 до 13 годин, в залежності від навантажень і споживаної потужності.

Майже для всіх завдань MacBook підходить ідеально і мабуть, єдине, для чого ми все-таки порадимо вибрати ноутбук на базі Windows – це комп’ютерні ігри. Хоча в деяких випадках через спеціальні програми ви можете запустити Windows і на MacBook.

При виборі ноутбука від Apple в першу чергу варто визначитися з тими цілями, які він повинен виконувати. Всім відомо, що ноутбуки Apple ідеально підходять для графіки, роботи зі звуком і текстом. Однак, для кожного з цих завдань вам доведеться вибирати спеціальну модель.

MacBook для художника і дизайнера

Що стосується художників і дизайнерів, їм знадобиться найбільший дисплей, достатня кількість роз’ємів для додаткових пристроїв, таких як планшет або жорсткий диск і звичайно ж тривалий час автономної роботи.

Для роботи з графікою найкраще підійде Apple MacBook Pro 15 “з тачбаром. Ця модель ноутбука була випущена в середині 2017 року. Дисплея діагоналлю 15 дюймів більш ніж достатньо для комфортної роботи поза офісом, а в інших випадках можна підключити зовнішній монітор і переглядати зображення на великому екрані. Залежно від того, скільки займають зображення, можна розглянути варіанти з жорстким диском об’ємом 256 Гб або 512 Гб. Перший обійдеться трохи дешевше.

Екран має розширення 2880х1800, а кожен, хто мав справу з технікою Apple прекрасно обізнаний про те, наскільки якісне зображення забезпечують ці комп’ютери. Чіткість і різкість картинки гарантована. При цьому, всередині працює потужний чотирьохядерний процесор Intel Core i7. Оперативної пам’яті об’ємом 16 Гб буде достатньо для роботи важких графічних додатків таких як Photoshop, Illustrator і т.д. Дискретна відеокарта має обсяг пам’яті 4 Гб. Зараз цього достатньо для того, щоб грати в ігри, тому для роботи з графікою вам дійсно вистачить такої карти. Акумулятор працює до 9 годин при високих навантаженнях.

Зручний TouchBar забезпечить швидкий доступ до програм, регулювання звуку і багато іншого, так що при роботі з пером і планшетом MacBook забезпечує комфорт.

MacBook Pro підійде як художникам, так і фотографам або дизайнерам.

MacBook для музиканта

У свою чергу тим, хто працює зі звуком не менш важливою є наявність роз’ємів, плюс потужність комп’ютера. Для подібних завдань можна розглянути більш бюджетну версію з екраном діагоналлю 13 дюймів. Цей MacBook оснащений процесором Intel Core i5, але, треба сказати, що серйозної різниці під час роботи ви практично не помітите. Одна з переваг сучасних MacBook – це SSD накопичувач, який забезпечує швидкий обмін інформацією, тому навіть найважчі звукові файли будуть завантажуватися швидко. 8Гб оперативної пам’яті достатньо для запуску програм запису, а для початківців музикантів Apple пропонує спеціальний пакет, в який входить програма GarageBand, що дозволяє легко навчатися музиці і записувати треки.

Точно так же, як і з попередньою моделлю, ви можете вибрати один з трьох варіантів SSD накопичувача:

  • 128Гб,
  • 256Гб
  • 512 Гб.

Ми рекомендуємо обирати 256 або 512, але все залежить тільки від того, як ви вважаєте за краще зберігати файли. З MacOS ви в будь-якому випадку отримаєте доступ до iCloud, куди легко і просто заливати дані.

Важить такий MacBook всього 1.3 кг, що робить його неймовірно легким у транспортуванні. Вбудована звукова карта Mac справляється з завданнями відмінно, так що, якщо ви тільки починаєте займатися звукозаписом і поки не обзавелися зовнішньою картою, достатньо буде і її.

Тачбар теж виявиться корисним доповненням, яке дозволить швидко прокрутити трек, поставити його на паузу і отримати доступ до необхідних додатків.

MacBook – це найпопулярніший ноутбук серед музикантів і вже це говорить на його користь, якщо ви шукаєте пристрій, який підійде для занять музикою.

MacBook для офісних завдань

Офісна робота, і численні завдання з текстовими файлами не вимагають від ноутбука високої потужності або великого екрану. Зате значні переваги дає портативність. Саме тому для офісних завдань можна вибрати MacBook. Діагональ екрану цього ноутбука становить 12 дюймів, що робить його одним з найбільш мініатюрних і легких пристроїв на сьогоднішньому ринку. MacBook – це найстильніший ноутбук, він представлений в сріблястому, золотистому і рожевому кольорах. При цьому, ви отримуєте все той же Retina Display, що забезпечує різке і чітке зображення і звичайно, ту ж потужність, що і у MacBook Pro. Всередині працює двоядерний процесор Intel Core i5, 8 Гб оперативної пам’яті і кілька варіантів обсягу SSD – 128Гб, 256Гб і 512 Гб. Для такого невеликого пристрою це по-справжньому прогресивні здатності. Розшрення екрану MacBook складає 2304х1440 пікселів.

Існує і спеціальна добірка офісних програм від Apple – iWork, яка включає в себе додатки Pages, Numbers і Keynote, відповідно для написання і редактури текстів, створення таблиць і дизайну презентацій. Ці програми без праці відкривають файли Microsoft Office і будь-які інші формати.

Єдиний спірний для багатьох момент – це наявність всього одного порту USB Type-C. При виборі цей момент безперечно варто врахувати і, якщо ви зберігаєте файли в хмарі або в онлайн сервісах, то MacBook чудово вас влаштує. Якщо ж ви звикли до стандартних флешок, то варто розглянути інший варіант.

MacBook для повсякденного використання

Найбільш бюджетний серед сучасних MacBook – це безперечно MacBook Air. Свого часу саме він займав почесний статус найлегшого і найтоншого ноутбука. І зараз він як і раніше підтримує традицію, залишаючись мініатюрним пристроєм, здатним на багато що. На ринку є дві версії цього ноутбука: з екраном діагоналлю 11 дюймів і 13 дюймів. Звичайно, вибір залежить від ваших уподобань.

MacBook Air підійде всім, хто вважає за краще портативність і класику. По-перше, велика 13-дюймова його версія важить всього 1.3 кг, що в порівнянні з багатьма іншими ноутбуками зовсім небагато. По-друге, він оснащений декількома класичними USB портами. Тому до нього можна підключити і мишу, і зовнішній жорсткий диск, і флешку.

Дисплей у цього MacBook не самий досконалий, він використовує технологію попереднього покоління. Зате всередині знаходиться SSD накопичувач, який і забезпечив можливість полегшити вагу пристрою. Об’єм вбудованої пам’яті можна вибрати або 128 Гб, або 256.

Цей ноутбук є найдоступнішим, тому ідеально підійде для студентів, учнів або простих користувачів.

MacBook являє собою ідеальне рішення як для себе, так і в якості подарунка. Недарма, придбавши його один раз, багато назавжди залишаються прихильниками ноутбуків від Apple для виконання будь-яких завдань.





ІНШІ НОВИНИ