Все, що вам потрібно знати про чай

Чай – це напій, вироблений шляхом замочування листя, гілок або бруньок китайської рослини під назвою Камелія на 1-5 хвилин в гарячій воді. Чай буває ферментований і не ферментований. Ферментація до слова кажучи визначає колір майбутнього напою. Наприклад, білий чай з усього сімейства найменш ферментований, чорний – навпаки найбільш ферментований. Чай не містить калорій і є багатим джерелом фітохімічних, а так само деяких хімічних речовин, званих метилксантинів (таких як теофілін, кофеїн і т.д.). Якщо ви любите чай, і шукаєте для себе щось новеньке, але безумовно хорошої якості, тоді пропонуємо вам спробувати чай Totti, який вже підкорив серця багатьох чайоманів. Придбати цей чай, а також ознайомитись більш детально з інформацією про нього можна в мануфактурі Ambassador Fresh.

Заварний і чай в пакетиках?

Як правило, вдома ми звикли використовувати саме чай в пакетиках, його легко заварювати, після нього не треба мити чайник і т.д.. Однак навряд чи ви в курсі того, що такий чай серед експертів зветься «пилом» через його низьку якість. У виробництві, чай, який кладуть в пакетики, вважається відходами, що залишилися після сортування високоякісного продукту.

Термін придатності чаю варіюється в залежності від ступеня обробки. Чорний – має більш тривалий термін зберігання, ніж зелений. Для запобігання окислення чай необхідно зберігати в герметичному контейнері в прохолодному і темному місці.

Як чай діє на організм?

Чай пропонує безліч переваг для вашого здоров’я. Багато з корисних властивостей чаю – це заслуга флавоноїдів. Флавоноїди відносяться до групи хімічних речовин, які мають сильні антиоксидантні властивості, здатні зменшити пошкодження вільних радикалів в організмі.

Так само великим плюсом чаю, є наявність катехінів, здатних в прямому сенсі очищати ваш організм. Більш того, саме цим з’єднанням приписують більшість чудотворних властивостей чаю. Завдяки наявності кофеїну, чай здатний підняти настрій, поліпшити самопочуття, а також збільшити працездатність.

Температура заварювання чаю

Рекомендовані температури води для правильного заварювання чаю:

  • білий чай – 60-70 градусів;
  • зелений чай – 75-85 градусів;
  • улун – 85-95 градусів;
  • чорний чай – 95 градусів;
  • мате – 95-100 градусів;
  • ройбуш – 95-100 градусів;
  • трав’яний чай – 90-100 градусів.

Переваги регулярного споживання чаю

Список переваг, які приписують чаю:

  • Поліпшення функціональності кровоносних судин
  • Зниження ризик розвитку серцевих захворювань
  • Зниження рівня холестерину у тих, хто п’є більше двох чашок в день
  • Зниження ризику розвитку інфаркту
  • У людей, які споживають більше 4 чашок чаю в день, було помічене зниження ризику розвитку атеросклерозу
  • Зниження зростання аномальних клітин у хворих на рак
  • Поліпшення імунної системи
  • Чай допомагає запобігти раку простати
  • Здатний знизити ризик розвитку раку шкіри.




ІНШІ НОВИНИ