Як відкрити ФОП в Україні

Приватний підприємець – це людина, яка самостійно займається підприємницькою діяльністю з метою отримання прибутку. Індивідуальне підприємництво ведеться без утворення юридичної особи, але все ж має на увазі проходження процедури реєстрації.

Дана процедура повністю регламентується чинним законодавством. Але навіть в таких умовах реєстрація СПД в Україні супроводжується певними труднощами і підводними каменями, про які обов’язково потрібно знати.

Чи дійсно потрібно реєструвати ПП?

Насправді дуже часто люди займаються власним бізнесом, не проходячи процедуру реєстрації приватного підприємця. Законом це не забороняється, нічого страшного в цьому немає, але все ж існують певні обмеження. Домашній бізнес без реєстрації хороший в тих випадках, коли не потрібно орендувати приміщення, не доводиться укладати договори з постачальниками. Але якщо бізнес росте і активно розвивається, то від паперової тяганини і сплати податків, оформлення відповідного статусу нікуди не дітися.

При реєстрації підприємець отримує можливість брати кредити на вигідних умовах для ведення своєї справи, йому також зараховується пенсійний стаж, оскільки відбувається сплата податків. Значно збільшується сфера діяльності і можливості бізнесмена, що дуже важливо.

Допомога спеціалізованих компаній

Незважаючи на те, що реєстрація індивідуального підприємництва не така вже важка і не вимагає величезних витрат часу, на певних етапах у бізнесменів виникають певні труднощі. Іноді у них просто не вистачає часу на те щоб відвідати всі необхідні інстанції і зібрати пакет документів. У цьому випадку на допомогу приходять спеціалізовані компанії і фірми, які займаються оформленням приватних підприємців і юридичних осіб за певну плату.

Такі фірми хороші тим, що вони беруть на себе всю роботу, а також здійснюють реєстрацію в максимально стислі терміни. Це просто ідеальний варіант для тих, хто не хоче витрачати свої сили і час. Але звертатися потрібно строго тільки в перевірені фірми, які вже довгий час успішно надають свої послуги, наприклад, реєстрація ФОП (Київ) в ЮФ Абсолют . Вибір хорошої компанії гарантує, що все пройде якісно, швидко і надійно.

Вибір виду діяльності

Перед тим як відкрити ФОП в Україні, бізнесменові потрібно розібратися з видами діяльності та визначитися, чим же він буде займатися надалі. Для цього був спеціально створений Класифікатор видів економічної діяльності. У ньому містяться всі доступні підприємцям види діяльності, кожна з яких має свій унікальний код. Суть полягає в тому, що бізнесмен може вибрати один основний рід діяльності і необмежене число додаткових. Нічого страшного, якщо в майбутньому підприємець не стане займатися зазначеною додатковою діяльністю. У той же час надання не задокументованих послуг загрожує серйозними проблемами з податковою з великими штрафами.

Способи реєстрації

Всього є кілька способів пройти процедуру оформлення. Якщо забути про допомогу в реєстрації СПД і постаратися все зробити самому, тобто спочатку доведеться зібрати всі необхідні документи і попрямувати в Центр надання адміністративних послуг. Дозволяється звертатися в будь-який Центр, незалежно від проживання. Там можна докладніше дізнатися про те, як саме проходить оформлення, які ще можуть знадобитися документи і не тільки.

Розбираючись в тому, як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні, бізнесмени-початківці часто задають питання про подачу документів. Це можна робити самостійно, приїжджаючи при цьому в Центр раз по раз. Це незручно, особливо якщо потім доводиться довозити якісь папери. Якщо ж подачею паперів та оформленням займається фірма, то доведеться скласти довіреність і завірити її у нотаріуса.





ІНШІ НОВИНИ