Вибираємо кросівки правильно

Сьогодні кросівки стали дуже популярним видом взуття серед людей різних вікових категорій, адже це зручно, стильно та модно. Полиці магазинів просто переповнені найрізноманітнішими моделями даного виду взуття, яке ділиться відповідно до мети використання. Наприклад, придбати якісні та стильні кросівки можна за посиланням http://italishoes.com.ua/manufacturers/14-premiata.Найширший асортимент спортивного взуття від різних виробників часто викликає розгубленість у покупців. Як вибрати кросівки, щоб потім не розчаруватися в покупці, не шкодувати про викинуті «на вітер» гроші? Це взуття дуже специфічне, тому не варто зациклюватися лише на зовнішньому вигляді. Існує маса інших важливих критеріїв, враховувати які необхідно під час купівлі кросівок.

Основні відмінності моделей для чоловіків і жінок

Жіночі та чоловічі кросівки, як і решта одягу, відрізняються між собою. Виняток – моделі унісекс, розроблені для щоденного користування. Незважаючи на те, що в цих кросівках можна здійснювати навіть тривалі прогулянки, для занять спортом вони не призначені.

Особливості моделей для жінок:

  • яскраве колірне рішення (кросівки рідше прикрашені барвистими візерунками);
  • через особливості будови стопи, щоб уникнути вивихів і натирання, жіночі колодки значно вужчі;
  • додаткова висота п’ятки дозволяє уникнути пошкодження ахіллового сухожилля;
  • використання більш еластичного матеріалу;
  • жінки зазвичай важать менше, тому амортизація взуття повинна бути м’якшою;
  • устілки, шнурки – міцні, але менш масивні;
  • позначка у вигляді букви W точно не дозволить помилитися у виборі взуття.

Особливості вибору кросівок

Мета покупки

Вибрати кросівки – справа непроста: взуття для бігу не підійде для гри в баскетбол, взуття для фітнесу – не найкращий варіант для звичайних прогулянок.

Взуття для повсякденного носіння повинне бути легким, висотою до щиколотки, мати підняту п’яту, досить жорстку рельєфну підошву, сітчастий дихаючий верх. Важливий момент, який варто враховувати – модні тенденції.

Кросівки для тривалих прогулянок повинні добре амортизувати, міцно фіксувати гомілковостопний суглоб, захищати носки і п’яти від ударів. Верх такого взуття краще вибирати не промокаючий.

Біг пред’являє взуттю свої вимоги: невисока щільна підошва, рівні точні шви, відсутність зайвих декоративних елементів. Взуття має бути легким, але і не дуже полегшеним.

Силові тренування вимагають наявності жорсткої підошви, щільного надійного задника. Шкіряні кросівки добре облягають ноги, допомагають зберігати рівновагу, що важливо для таких занять.

Вигнутий задник, відмінна амортизація, не слизька та жорстка підошва-ялинка, поролонові вставки навколо щиколотки, шкіряний або сітчастий верх – критерії вибору спортивного взуття для гри в волейбол.

Для занять тенісом краще вибирати кросівки висотою до щиколотки, з незвичайним малюнком на підошві (зигзаги або штрихи), що запобігає ковзанню, носки з прогумованими вставками, що захищають пальці ніг від ударів, легким шкіряним верхом і м’якими поролоновими вставками.

Фітнес допоможе зняти напругу, розслабити м’язи, відчути себе здоровим і енергійним. Відповідно, правильно підібране взуття повинне в цьому допомогти. Ідеальний варіант – шкіряні кросівки з сітчастими вставками, високої або середньої висоти моделі, які міцно фіксують гомілковостопний суглоб, гнучка тонка підошва, вузька задня частина, широкі носки.

Хороші баскетбольні кросівки повинні бути стійкими, мати жорстку і порівняно товсту підошву, що забезпечує хороше зчеплення з покриттям, володіти відмінною амортизацією, міцно фіксувати ногу. Які кросівки вибрати – високі, низькі або середні – залежить від виконуваних гравцем функцій.

Про що розповість візуальний огляд

Вибір кросівок в спеціалізованих бутиках – правильне рішення, тому що крім професійних порад продавців-консультантів, є гарантія придбати якісне надійне взуття, а не дешеву підробку.

Перший погляд на пару кросівок розповість багато про що. Наприклад, відсутність шнурків, розірвані або нерівні рядки, бризки клею по всьому товару, їдкий неприємний синтетичний запах, відсутність наклейки з даними про матеріал (підошви, верху і внутрішньої частини), відсутність розміру, країни-виробника повинні викликати у покупця нотки сумніву.

Огляд окремих деталей

Кожен кросівок складається з верхньої частини з язичком і шнурками, устілки, супінатора, підошви і протектора.

Верх буває різним: шкіряним, тканинним, виконаним шляхом комбінування штучної шкіри з синтетичними матеріалами. Якщо кросівки купуються для повсякденного носіння, варто пам’ятати, що навіть найякісніші моделі з першокласної сітки виглядають безглуздо в холодну пору року. Крім того, людині в такому взутті буде холодно і некомфортно.

Красиво виглядає взуття, в якому поєднуються одразу кілька матеріалів: наприклад, елементи з натуральної шкіри з синтетичної сіткою. Поролонові вставки додадуть взуття комфортності і м’якості, світловідбиваючі смужки, розташовані з боків, убезпечать власника під час прогулянок у темний час доби. Жорсткі елементи на верхній частині допускаються лише в області п’яти.

Шнурки бувають різними: еластичними простіше закріпити взуття на нозі, круглі розв’язати легше, ніж плоскі. Устілки фірмових кросівок (знімні і незнімні) повинні забезпечити надійну фіксацію ступні, не допустити ковзання, мати гарну вентиляцію і добре поглинати вологу. Наявність м’якого супінатора попередить плоскостопість і втому ніг.

Протектор служить для зчеплення з покриттям: гумова пориста підошва зі всілякими заглибленнями підійде для нерівної поверхні, більш рівна ребриста – для гладкої і мокрої. Гумові накладки, прикріплені в області п’яти, значно продовжать стійкість до стирання.

Загальні поради, керуючись якими можна правильно вибрати кросівки:

  • активні рухи вимагають більшої амортизації;
  • чим рельєфніша поверхня, тим вищий протектор;
  • чим більше рухів, тим жорсткіша підошва;
  • дихаючий верх забезпечить хороший повітрообмін, моделі зі спеціальною мембраною – поєднають «дихання» з відмінною водонепроникністю.




ІНШІ НОВИНИ