Лікарі назвали поєднання продуктів, що підвищують ризик деменції

Імовірність розвитку деменції підвищується, якщо людина неправильно харчується, з’ясували французькі вчені. Дослідження показало, що певні поєднання продуктів негативно впливають на стан мозку.

Науковий експеримент тривав п’ять років. Вчені вивчали раціон 418 здорових і 208 людей з деменцією. Всі вони періодично дозволяли собі жирну і смажену їжу, солодощі та алкоголь. Але авторам вдалося знайти важливі відмінності.

Так, люди з деменцією частіше їли оброблене м’ясо (ковбасу або паштети), а в якості гарніру вибирали страви з високим вмістом крохмалю – наприклад, картоплю. Крім того, в їх раціон входили варення, повидло, газована вода.

Здорові люди віддавали перевагу поєднувати м’ясо з сирими овочами, а фрукти вживали в необробленому вигляді.

Спиртне обидві групи пили приблизно в однакових кількостях, але люди з деменцією закушували м’ясом, а здорові – фруктами, овочами або сиром, уточнюється в матеріалі Neurology.





ІНШІ НОВИНИ