Лікар-нутриціолог розповіла про небезпеку вживання кефіру наніч

На думку лікаря нутриціолога Олени Степанової, вживання на ніч будь-яких харчових компонентів включаючи кефір, небезпечне тим, що воно підвищує ризик виникнення цукрового діабету.

Не потрібно вважати звичку вживати кефір перед сном корисною, стверджує Степанова. За словами лікаря нутриціології останнє вживання їжі за день повинно відбуватися за кілька годин до сну. Їсти щось безпосередньо перед сном небезпечно, оскільки це сприяє розвитку небезпечного захворювання.

«Важливо, щоб останній прийом їжі був за три-чотири години до сну. Забудьте про кефір на ніч і інше, тому що це веде до цукрового діабету, як би це дивно не звучало», – пояснила фахівець.

Лікар нутриціолог помітила, що часто спостерігає схильність до вживання кефіру перед сном у людей, що мають зайву вагу, а також галітоз.

«Організм вночі повинен займатися очищенням, а не переварюванням. Вночі травлення сповільнюється. Дуже часто вранці у таких людей можна виявити запах з рота, тому що їжа затримується в шлунку, починає гнити, бродити, вона не перетравлюється», – вказала лікар на ще одну небезпеку від прийому кефіру та іншої їжі на ніч.





ІНШІ НОВИНИ