Вчені назвали продукти, через які серйозно підвищується ризик серцевої недостатності

Корисна їжа допомагає людині бути здоровою. Але є продукти, яких варто уникати людям, що бережуть своє серце.

Нове дослідження співробітників інституту в Кентуккі дало відповідь на питання, від яких продуктів потрібно триматися подалі або ж їсти в обмеженій кількості. Вся справа в тому, що вони можуть провокувати запалення серцевого м’яза – міокарда. Вчені навіть порахували, що ризик потрапити в кардіологію або померти зростає в 2 рази.

Учасниками наукової роботи стали 213 чоловіків і жінок, що мають в анамнезі серцеву недостатність. Пацієнтів кардіологи попросили заповнювати щоденники харчування чотири дні. На другому етапі дослідження вчені ретельно вивчили і проаналізували записи учасників. Особливу увагу фахівці приділили тому, як їжа відбивалася на кардіологічних показниках піддослідних.

Таким чином, було виявлено, що деякі продукти здатні помітно впливати на самопочуття, рівень запального процесу, а також інші життєві показники пацієнтів.

Після другого етапу, автори дослідження приступили до третього, який включав спостереження за пацієнтами протягом року. Сердечники вели звичне життя, продовжуючи фіксувати, що вони їдять і п’ють на сніданок, обід і вечерю. Після цього дані фахівці знову ретельно вивчили і зробили висновки.

Тоді чого ж варто побоюватися, що це за продукти, через які серйозно підвищується ризик серцевої недостатності? В першу чергу варто виключити зі свого раціону жирні молочні продукти, червоне м’ясо і рафіновані зернові.

– Існує реальна можливість скоротити за допомогою раціону ризик запальних процесів міокарда. Таким чином, сердечники можуть поліпшити якість свого життя і жити довше, – пояснив Чон Хі Канг, представник дослідницької групи.





ІНШІ НОВИНИ