Медики перерахували найнебезпечніші продукти для літніх людей

Після 65 років кожна людина повинна переглянути свій раціон харчування і виключити з нього кілька продуктів, які можуть погіршити самопочуття. Медики розповіли, що люди похилого віку повинні виключити з раціону всі продукти, які можуть викликати харчове отруєння.

Справа в тому, що в похилому віці людина дуже важко переносить навіть легке отруєння, тому фахівці радять відмовитися від м’яких сортів сиру, непастеризованої молочної продукції та різних соків. Лікарі наголосили, що також серйозну небезпеку для травної системи літніх людей становлять недостатньо термічно оброблені морепродукти, яйця, а також всі види м’яса. Незважаючи на те, що паростки багатьох рослин вважаються дуже корисними, літнім людям краще від них відмовитися.

Дієтологи відзначили, що в літньому віці потрібно віддавати перевагу рослинній їжі, а не тваринному білку. Намагайтеся готувати різні супи з круп з овочів, також вживайте фрукти та овочі, вирощені у вашому регіоні. Бажано включати в раціон тушковані і варені овочі, а також невелику кількість фруктів. На обід краще вибрати будь-яку кашу на воді і доповнити її якоюсь овочевою стравою. Також потрібно скоротити споживання випічки, хлібобулочних виробів і цукру.





ІНШІ НОВИНИ