Відомий дієтолог перерахувала найнебезпечніші для імунітету продукти

Доктор медичних наук, лікар-дієтолог Ліндсі ДеСото розповіла, що існують продукти, які руйнують імунну систему. Вона зазначила, що регулярне їх вживання завдає величезної шкоди здоров’ю.

На першому місці в цьому списку розташувалися спиртні напої. Дієтолог радить обмежити вживання алкоголю, оскільки через нього організм не може нормально функціонувати.

«Надмірне вживання алкоголю, більше 14 порцій на тиждень, може придушити вашу імунну систему і може призвести до більш серйозних симптомів», – заявила доктор медичних наук. Крім того, в свій рейтинг шкідливих для імунітету продуктів вона також включила будь-яку продукцію, що містить багато цукру і насичених жирів. При цьому найбільш небезпечними з цих продуктів дієтолог називає чіпси і печиво.

Раніше дієтолог Тетяна Бочарова розповіла, скільки цукру повинна вживати кожна людина. Вона пояснила, що якщо у людини немає ніяких проблем зі здоров’ям та зайвої ваги, щодня вона може вживати до 50 г цукру. Якщо мова йде про пацієнтів з ожирінням або хронічними захворюваннями, то норму цукру вони повинні знизити до 25 г на добу. При цьому Бочарова нагадала, що існує так званий прихований цукор, який міститься у всіх десертах і багатьох напівфабрикатах.





ІНШІ НОВИНИ