У пластикових контейнерах з кришками зручно зберігати різні продукти (овочі, фрукти, готові кондитерські вироби, крупи, спеції, окремі інгредієнти до салатів або інших страв і багато іншого).
Таким обладнанням користуються у:
- кафе, ресторанах, барах та інших закладах громадського харчування;
- кейтерингових компаніях;
- буфетах та їдальнях;
- продуктових МАФах.
Пластикова ємність збільшить термін зберігання продуктів та позбавить від поширення запахів і бактерій.
Зберігати і транспортувати продукти потрібно в спеціально призначених для цього ємностях. Як правило, для зручності такі контейнери зроблені з пластику. Це може бути меламін, поліпропілен, полікарбонат або тритан.
Контейнери для дотримання правил товарного сусідства
Під товарним сусідством мається на увазі зберігання певних продуктів відповідно до деяких правил. Дотримуючись цих правил, можна уникнути таких неприємностей, як змішування запахів, розмноження мікробів, зміна смакових якостей продуктів.
Згідно з принципами товарного сусідства, поруч один з одним не можна зберігати:
- сирі продукти і готові страви (наприклад, сире і готове м’ясо);
- сухі сипучі продукти та продукти з великим вмістом вологи;
- рибу, спеції та інші продукти з різким запахом і продукти, які можуть увібрати цей запах (хліб, вершкове масло, сир, кава, шоколад).
Якщо мова йде про великі заклади та склади, то в них для подібних груп продуктів передбачена наявність різних холодильників. Але коли заклад і кухня — невеликі, і все зберігається в одному холодильнику, важливо виділити окремі полички під ці позиції. Ну і зрозуміло, зберігатися все повинно у щільно закритих контейнерах з обов’язковим маркуванням (назва продукту, дата виготовлення, термін придатності).
Якісні контейнери — необхідна деталь для організованого зберігання продуктів
Контейнери захищають продукти від бактерій і запобігають поширенню запахів. У щільно закритих лотках вміст довше залишається свіжим. Крім того, контейнери дозволяють максимально зручно розмістити запаси на кухні або на складі.
Контейнери для зберігання продуктів можуть бути виконані з різних видів пластику, але зупинимося на ємностях з поліпропілену.
Контейнер для зберігання продуктів із поліпропілену
8 фактів про контейнери з поліпропілену
Мають невелику вагу
Поліпропілен вважається найлегшим з усіх полімерів. В середньому, ємність з цього пластику об’ємом 2 літри важить 180–200 грамів.
Поліпропіленові ємності придатні для повторної переробки
Поліпропілен — це термопласт. Цей матеріал і вироби з нього підлягають повторній переробці.
Максимальна температура використання контейнерів може відрізнятися
Температура плавлення поліпропілену + 175 °C. Розм’якшується матеріал при температурі до + 140 °C. Але якщо говорити про тривалий допустимий вплив температури на матеріал, то зазвичай мова йде про діапазон +100–120 °C.
Обираючи посуд з поліпропілену, уточнюйте у продавця або виробника максимально допустиму температуру використання. Або ж зверніть увагу на маркування контейнера. Ця інформація може бути вказана і на самому посуді.
Занадто низька температура експлуатації може зробити контейнер більш крихким
Мінімально допустима температура використання контейнерів з поліпропілену -20 °C. Якщо експлуатувати ємності при більш низькій температурі, матеріал стане крихким і може тріснути від мінімального впливу.
Контейнери з поліпропілену можна використовувати для заморозки продуктів.
Ємності з поліпропілену — міцні і стійкі до деформації
Якщо використовувати контейнери із пластику відповідно до рекомендацій виробника, вони будуть служити дуже довго. Такі ємності не б’ються та не відколюються по краях. Вони ідеально підходять для кейтерингу.
Ємності легко відмиваються від забруднень
Лотки з поліпропілену мають гладку поверхню, яка легко відмивається. Такі контейнери можна мити руками або в посудомийній машині.
Поліпропіленові контейнери безпечні для здоров’я
Згідно досліджень FDA, контейнери з поліпропілену можна використовувати для зберігання і транспортування продуктів харчування.
Деякі контейнери можна використовувати в мікрохвильовій печі
Не всі пластикові ємності допустимо використовувати у НВЧ-печах. Як дізнатися, чи підходять контейнери для цієї мети? Найпростіший шлях — уточнити у виробника або продавця. Або ж звернути увагу на маркування на дні контейнера. Зазвичай ємності, в яких можна розігрівати їжу в мікрохвильовій печі, відмічаються позначкою «хвилі».
Контакти компанії «Нормак»
Сайт: normak.com.ua
Телефон: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99
Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна
Email: info@normak.com.ua
Instagram: instagram.com/normak_ua/
Підготовлено до публікації
в Ideas Bureau Slav.ua