Не більше двох осіб за столом і одноразовий посуд: опубліковані правила роботи кафе і ресторанів з 11 травня

Вже з понеділка, 11 травня, в Україні планують послабити карантин. Згідно з рішенням уряду, з цього дня кафе і ресторанам дозволять продавати замовлення “на виніс”, також планується відкрити літні майданчики.

МОЗ розробило основні вимоги до роботи закладів громадського харчування на час карантину.

Відповідний документ опублікований на сайті міністерства.

Основні вимоги МОЗ до роботи кафе і ресторанів з 11 травня:

Проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вище 37,2 градусів – такого співробітника зобов’язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань.

Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється тільки на виніс за попередніми замовленнями і/або на літніх майданчиках під відкритим небом. В такому випадку між столами повинна бути дистанція 1,5 метра, а за кожним з них може розташовуватися одна або дві людини.

На вході необхідно розмістити антисептики.

Адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо недопущення черг.

Меню повинно розташовуватися поруч з місцем видачі замовлень, давати меню клієнтам не можна.

Замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і у закритій тарі.

Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.

Людей з групи ризику необхідно тимчасово відсторонити від роботи в закладах громадського харчування.

Перед і після відкриття, а також кожні дві години приміщення повинні оброблятися мийними та дезінфікуючими засобами.

Місце проведення розрахунку повинне бути обладнане пристроями для безконтактної оплати.





ІНШІ НОВИНИ