За столиком по 4 особи та “безконтактні” меню — які умови відкриття кафе та ресторанів із 5 червня

Головний державний санітарний лікар України оновив Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Мова йде про постанову від 02.06.2020 р. № 32. Вона запрацює 5 червня 2020 року одночасно із змінами до “карантинної” постанови № 392, які дозволяють діяльність закладів харчування. Адже за постановою КМУ від 20.05.2020 р. № 435 черговий етап карантинних послаблень стартує 5 червня. Зокрема, Уряд дозволяє працювати усім працівникам віком 60+.

Заклади харчування мають приймати відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:

– дотримуватись відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами;

– розміщувати не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);

– забезпечити персонал засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

Також додатковими протиепідемічними заходами є:

– перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам;

– на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

– дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;

– меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;

– видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів; також дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу;

– забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ