Наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці, пояснили американські експерти.
Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання. Але навіть при ідеальному дотриманні заходів скатертини, меню, стільці, дверні ручки, столові прилади залишаються предметами підвищеного ризику.
” Навряд чи існує спосіб перетворити обід в абсолютно безризиковий досвід “, – відзначають автори дослідження.
Фахівці рекомендують вибирати місце, де можна посидіти на відкритому повітрі з дотриманням дистанції між столиками 1,5-2 метра.
Не можна забувати: співробітники закладів схильні до високого ризику зараження, оскільки щодня у них десятки і сотні відвідувачів. У зв’язку з цим варто звести до мінімуму час перебування в улюбленому місці.
Жителям країн, де випадки COVID-19 поки ще часто реєструються, бажано відмовитися від ресторанів. Краще вибрати їжу на винос або доставку до дому