Лікар-гастроентеролог Ольга Євдокимова пояснила, чому не варто снідати кашами.
За словами медика, саме сніданок формує харчові реакції організму на весь наступний день. А каші, якщо вони з цукром або фруктами, піднімають рівень глюкози та інсуліну, через що у людини потім частіше прокидається голод і бажання з’їсти солодке.
– Ніяких каш на сніданок і ніяких фруктів. Тим більше ніяких «на сніданок хоч торт», – підкреслила Євдокимова.
На сніданок потрібно їсти білок, інакше «ніякої мотивації, цілеспрямованості і іншого», додала вона. Лікар рекомендує починати день з омлету, паштетів, бутербродів з рибою або овочів з м’ясом.
Як повідомлялося раніше, медики запропонували просту страву для сніданку, яка допоможе збалансувати рівень цукру в крові і уникнути його стрибків протягом дня.
Це звичайна яєчня – ситний білковий варіант. Найкраще приготувати омлет або яєчню з додаванням овочів, наприклад, помідорів, кабачків, болгарського перцю.
Британський тренер з фітнесу Аарон Браун теж радить їсти на сніданок білки: нежирні молочні продукти, м’ясо птиці, рибу і морепродукти. За його словами, сніданок з яєць з будь-якими овочами буде сприяти зниженню ваги.