Петиція про заборону концертів артистів з Росії вже набрала необхідні 25 тисяч голосів

На сайті президента вже набрала 25 тисяч голосів електронна петиція із проханням повністю заборонити концертну діяльність артистів з Росії до повернення окупованого Криму та відновлення Україною контролю над своїми східними кордонами. Тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

Автором петиції став український телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк.

Він зареєстрував її 21 вересня і з того часу петиція набрала 25 028 голосів. У тексті петиції Кондратюк зазначив, що громадяни Росії, які працюють у сфері розваг, є представниками країни-агресора. Він додав, що своїм мовчанням вони підтримали окупацію Криму та війну на Донбасі, а тому теж несуть відповідальність за агресивні дії своєї країни.

«Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії. Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців», ㅡ йдеться у тексті петиції.

Продюсер також зазначив, що музика та інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є «продовженням війни іншими методами».

Джерело





ІНШІ НОВИНИ