Зеленський висловився про заборону улюблених для українців серіалів

Глава української держави дав розгорнуте інтерв’ю, в якому пояснив свою позицію

Президент України Вододимир Зеленський висловився про санкції щодо акторів з проросійськими поглядами, а також про заборону серіалу “Свати”.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу ICTV, пише novyny.live

Зеленський про заборону улюблених серіалів

В інтерв’ю Вадиму Карп’яку Президент України сказав, що заборона улюблених для українців серіалів – це неправильно, а ось застосовувати санкції щодо акторів можна.

“Я вважаю, що так не можна, до всіх однакові санкції. Серіал, наприклад, візьмемо ті самі “Свати”. Він був знятий ще до війни з Росією. Там були улюблені актори. Один з цих акторів (Добронравов – ред.) сказав неправильні речі щодо окупації Криму. Неправильні з точки зору українського громадянина. Його за це не пускали три роки в Україну. Я вважаю, що ці санкції – правильні”, – наголосив Вододимир Зеленський.

Водночас очільник держави додав, що досить складно застосовувати санкції до радянських фільмів, адже є актори, які підтримують незалежність України, але вони не винні в тому, що фільм був знятий 30 років тому.

“А як зробити з фільмом там де є, наприклад, Ахеджакова, яка знімалась в радянському фільмі, яка поруч стоїть з тим чи іншим актором, який заборонений, а вона підтримує незалежність України. Вона ж не винна в тому, що фільм був знятий 30 років тому. А зараз хтось зійшов з глузду. Розумієте? На когось тиснуть, а хтось щось ляпнув, але не встиг виправитись. Багато різних кейсів. Я вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні. Хоча, якщо така людина про яку ви сказали ще й стріляла в наш бік, тут треба застосовувати усі санкції”, – додав Зеленський.





ІНШІ НОВИНИ