“Слузі народу” Саладусі подарували будинок за 3 млн гривень, а вона забула його задекларувати

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело перевірку декларації депутатки Верховної Ради від “Слуги народу” Ольги Саладухи та виявило, що вона не задекларувала подарунок у вигляді недобудованого житлового будинку під Києвом площею 170 кв. м та вартістю понад 3 млн гривень.

Про це йдеться у висновках НАЗК за результатами перевірки декларації депутатки за 2020 рік, передають Українськi Новини.

НАЗК встановило, що Саладуха придбала земельну ділянку площею близько восьми соток у селі Колонщина Макарівського району Київської області.

При цьому вона не зазначила, що на ньому розташований недобудований будинок.

Депутатка заперечувала отримання подарунка у вигляді недобудованого будинку.

Вона вказала, що землю придбала 16 листопада 2020 року і нібито на день купівлі та на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об’єктів.

Водночас НАЗК отримала відповідь від компанії з нерухомості “Лун”, згідно з якою ще 15 червня 2019 року фірма здійснила аероліт у селі Колонщина із записом відео, на якому зафіксували вказаний будинок.

Тобто нерухомість у депутатки була, попри заперечення цього факту.

Також ця інформація підтверджується Національним центром управління та випробувань космічних засобів, який промоніторив із супутника земельну ділянку.

За результатами перевірки НАЗК невірогідні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від вірогідних на суму 3178578 гривень.

“У діях суб’єкта декларування встановлено ознаки злочину”, – йдеться у висновках НАЗК.

Крім того, НАЗК засумнівалося у достовірності зазначених грошових активів у декларації депутата у розмірі 1,55 млн гривень.

У відомстві підрахували, що насправді ця сума має становити 850 тисяч гривень, серед яких лише 70 тисяч гривень чоловіка депутата.

Проте чоловік зміг за свої 70 тис. гривень у 2020 році придбати автомобіль Range Rover 2018 року випуску за 800 тис. гривень та Mazda CX-5 2016 року за 148 тис. гривень, а також причіп за 20 тис. гривень.

У НАЗК зазначили, що різниця між вартістю придбаних транспортних засобів та законними доходами чоловіка становить 957 366 гривень, джерела походження яких не підтверджено суб’єктом декларування.

Також НАЗК вказала, що 3 листопада 2020 року Саладуха купила автомобіль Range Rover Sport 2011 за 20 тис. гривень, хоча, за даними експерта, такий автомобіль коштує 619 680 гривень, а вже 30 травня поточного року “слуга народу” продала цей автомобіль, але вже за ринковою вартістю за 637 тис. грн.





ІНШІ НОВИНИ