Для постраждалих від домашнього насильства розробляють застосунок «Кнопка допомоги»

Міністерство соціальної політики України працює над створення мобільного додатку “Кнопка допомоги”, що дасть змогу автоматично з’єднатися з гарячою лінією для постраждалих від домашнього насильства.

Про це сказала заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук на брифінгу в Укрінформі в межах проведення щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.

“Одна з наших ідей, які ми плануємо реалізувати, і ми зараз працюємо над створенням окремого сайту і мобільного додатку по гарячій лінії 15-47, так звана “кнопка допомоги”, коли людям, які хочуть звернутися по допомогу, буде набагато легше це зробити. Вони зможуть зайти лише у свій додаток, натиснути кнопочку і відразу зателефонувати на гарячу лінію 15-47, і як варіант, щоб це було відразу коротке з’єднання з Національною поліцією для швидкої реакції”, – сказала Ревук.

Також вона розповіла про зустрічі Мінсоцполітики з молодими науковцями Національного університету “Львівська політехніка”, які винайшли пристрій, що виявляє агресію в голосі.

За словами Ревук, ідея цього гаджета полягає в тому, що пристрій, розпізнаючи агресію, допомагає автоматично звертатися до відповідних служб.

“Я вважаю, це було б дуже чудово при використанні в будь-яких дитячих закладах, щоб директор цих закладів міг знати, що відбувається за зачиненими дверима і міг відповідно реагувати на такі ситуації. Ми зараз проводимо всі, так би мовити, підготовчі роботи до початку пілотних проєктів у Львівській, Київській та Чернігівській областях. Звичайно, метою цього проєкту є вивчення функціонування цього гаджету і можливості застосування його вже у ширших масштабах”, – розповіла Ревук.

Окрім того, вона поінформувала про ще один проєкт за підтримки Фонду народонаселення ООН і Міжнародного благодійного фонду “Українська фундація громадського здоров’я” – розроблення інтерактивної мапи допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

“Це буде інструмент, який ілюструватиме всю наявну на сьогодні мережу спецслужб, які надають соціальну допомогу. Тобто це мапа, яка говорить про соціальне спрямування, про соціальну допомогу, яку можуть отримати наші громадяни, і будь-яка людина може ввести своє село, місто, територіальну громаду і побачити, які спецслужби є на рівні її громади. Якщо таких раптом немає, то тоді будуть висвітлюватися ті спецслужби, які є на рівні області задля того, щоб людина знала, куди і як вона може звернутися”, – розповіла заступник міністра.

Як повідомлялося, відсьогодні в Україні стартує Всеукраїнська кампанія “16 днів проти насильства”, яка триватиме до 10 грудня.





ІНШІ НОВИНИ