Чисельність українців скоротиться вдвічі: демограф зробив невтішний прогноз

До 2025 року населення України може становити 42,5 мільйона осіб. Але вже до кінця поточного століття кількість українців може зменшитися до 22,4 мільйона осіб.

До кінця цього сторіччя кількість населення нашої країни може скласти лише 22,4 мільйона осіб. Такий прогноз озвучив Інститут демографії та соціальних досліджень імені Птухи Національної академії наук України.

За словами заступника директора з наукової роботи ІДСД Олександра Гладуна, до 2025 року населення України може становити 42,5 мільйона осіб, а до 2050 року кількість українців становитиме приблизно 35,4 мільйона осіб. Причому у цих цифрах враховані також наразі тимчасово окуповані Крим та Донбас. Фахівець зазначив, що ці значення можуть змінитися, оскільки подібні прогнози роблять раз на два-три роки. У той же час, в Україні востаннє проводили перепис населення ще у 2001 році, тому робити демографічні прогнози досить складно. Але дослідники Інституту підтверджують розрахунки Організації Об’єднаних Націй, які показали, що темпи скорочення населення України є одними із найшвидших у світі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ