Мера Полтави додали до бази Миротворця. Він заявляв, що на Донбасі йде «війна між братами»

Мера Полтави Олександра Мамая додали до бази сайту Миротворець через його висловлювання в ефірі телеканалу НАШ. Він заявляв, що на сході України «воюють дві наддержави США та Росія», а також що в ОРДЛО «брат йде на брата».

Як повідомляється на сайті Миротворця, Мамая додали до бази за «поширення кремлівської пропаганди, участь в актах гуманітарної агресії проти України та за участь у пропагандистських заходах Росії проти України».

У Миротворці нагадали, що Мамай в ефірі телеканалу НАШ заявляв, що на Донбасі «Йде війна між братами».

«Мені здається, що у нас зараз відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави. Це Сполучені Штати Америки та Росія. Дуже шкода, що йде брат на брата», – заявляв він.

Також мер Полтави скаржився, що Україна припинила співпрацю з країною-агресором після початку війни на Донбасі та окупації Криму і тепер завод Полтава, який раніше «дуже багато працював на Російську Федерацію», перебуває на межі закриття.

Мамай прийшов у політику за підтримки Партії регіонів. Його вперше було обрано мером Полтави у жовтні 2010 року. Тоді він одержав підтримку 61,64% виборців (67 444 голоси).

У вересні 2018 року Полтавська міська рада висловила меру недовіру та позбавила його повноважень. Сам Мамай назвав ці дії нелегітимними.

Незважаючи на це, Мамай знову здобув перемогу на місцевих виборах у 2020 році.

Центр Миротворець – це неурядова організація. Вона займається дослідженням ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Особливу увагу центр приділяє проявам терористичної та сепаратистської діяльності на території України.

ДЖЕРЕЛОНВ




ІНШІ НОВИНИ