Перелік страв може стати базою для організації харчування в інші пори року
Сезонне меню на зимовий період затвердило Міністерство охорони здоров’я для українських дитсадків. Воно розраховане на малюків, віком від 1 до 7 років.
Деталі
Зокрема, МОЗ пропонує годувати дітей курячими нагетсами, біфштексом із свинини та яловичини, суфле із вареного м’яса курки та рису. Також рекомендується давати малюкам рожеві сирники та маффіни з овочами та твердим сиром.
Повний перелік страв опублікований на сайті МОЗ. Там же вказані вимоги, параметри та розрахунки, у тому числі енергетична цінність продуктів.
Крім садків, меню можна використовувати для забезпечення триразового харчування у інших організованих дитячих колективах. Воно розписано на чотири тижні, протягом кожного з них рекомендується готувати різні страви. Орієнтовний список можна брати за основу при складанні меню для інших пір року, але продукти потрібно міняти на сезонні.