Хомчак розповів про наслідки порушення закону про тероборону

У разі порушення законодавства щодо нацспротиву передбачене покарання, як і у випадку будь-якого порушення інших законів. Відповідальність може бути як адміністративною, так і кримінальною чи політичною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в рамках національного форуму “Безпечні та спроможні громади майбутнього” наголосив перший заступник секретаря РНБО Руслан Хомчак, відповідаючи на питання, як держава реагуватиме у разі, якщо місцева влада не виконуватиме завдання з розбудови тероборони.

“У нас всі регіони різні, з різною обстановкою, різними загрозами, і в кожному регіоні є своя специфіка, де органи державної влади, місцевого самоврядування або співпрацюють дружно між собою зарази однієї мети — розквіту свого регіону, або є якісь питання, де виникають ті чи інші наслідки… Але у нас сьогодні діють всі закони і є відповідальність посадових осіб, громадян України за ті чи інші дії… У разі порушення, я думаю, що відповідальність будуть нести і кримінальну, і адміністративну. І якщо це політичні особи, то й політичну”, – наголосив Хомчак.





ІНШІ НОВИНИ