В Україні відновлять навчальний процес: де і як проходитиме навчання

В Україні відновлюють навчальний процес за два тижні після початку війни в країні. Здебільшого навчання проходитиме у дистанційному форматі.

Через два тижні війни Росії проти України у деяких регіонах країни відновлюють навчальний процес. Нижче ви зможете ознайомитись із докладною інформацією.

Де і коли починається навчальний процес

Львівська область

З 14 березня відновлюють роботу школи Львівщини. У якому форматі проходитиме навчання, кожна школа визначає самостійно. Детальна інформація на гарячій лінії: 0960143708, 0935473783.

У Львові учні 1-11 класів продовжуватимуть навчатися в онлайн-форматі. До нього можуть приєднатися діти, які переселилися з інших регіонів, але потрібна попередня реєстрація у найближчій школі.

Одеська область

З 14 березня відновлюється освітній процес для школярів на Одещині. Діти навчатимуться в онлайн-форматі. Кожна школа має забезпечити можливість навчання для тимчасово переміщених дітей.

Волинська область

З 14 березня у дистанційному форматі навчатимуться діти лише у школах Володимир-Волинської громади. У Луцьку ще не ухвалили рішення, коли діти виходитимуть на навчання.

Івано-Франківська область

У понеділок дистанційне навчання розпочнеться не лише у школах, а й у колежах та вишах. Освітній процес буде організований так, щоб охопити мешканців областей та тих, хто виїхав за кордон або переїхав з інших областей.

Кіровоградська область

Освітній процес відновлюється з 14 березня у дистанційному режимі. При цьому окремі школи або громади можуть приймати рішення щодо додаткових канікул.

Закарпатська область

З 14 березня на Закарпатті початкові класи вийдуть на очне навчання. Також відновлять свою роботу дитячі садки. Щодо 5-11 класів, то формат їх навчання ще визначається.

Тернопільська область

Регіон з 14 березня відновлює навчання у віддаленому форматі. Діти-переселенці можуть продовжити навчання у школах Тернополя, для цього потрібно зареєструвати у найближчій школі.

Хмельницька область

З понеділка виходять на навчання діти із Хмельницької області. Варто зазначити, що у обласному центрі школи відновили свою роботу ще 9 березня. Процес рекомендується організувати у змішаному чи дистанційному форматі.

Полтавська область

З 14 березня на навчання вийдуть школи, університети та технікуми. Навчання проходитиме у дистанційному форматі. Остаточне рішення – за кожною конкретною громадою.

Рівненська область

З 14 березня відновлюється дистанційне навчання у школах. ВНЗ та технікуми можуть проводити навчання як у дистанційній, так і змішаній формі. Дитячі садки поки що залишаються закритими.

Чернівецька область

З 14 березня буде організовано дистанційне навчання для школярів. Як працюватимуть дитячі садки, вирішують органи місцевого самоврядування.

Дніпро

У Дніпрі навчання для 1-11 класів розпочалося ще 10 березня. Школярі навчаються у онлайн-форматі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ