В Україні трохи похолодає, частина країни накриють грози: прогноз кінця тижня

В Україну насувається прохолодний атмосферний фронт, який несе свіже повітря і відносну прохолоду. У окремих регіонах до кінця тижня можливі гучні травневі грози.

Про це повідомляють синоптик Наталка Діденко і Укргідрометцентр. В цілому ж Україну очікує приємна весняна, а подекуди майже літня погода.

У четвер, 12 травня, температура повітря буде майже літньою – 28-30 градусів тепла. Увечері жителі північних, західних областей та Вінниччини чутимуть грози – це йтиме нормальний, мирний, атмосферний фронт. У східних областях вночі пройдуть дощі.

У п’ятницю, 13 травня, атмосферний фронт принесе свіжіше повітря і температура знизиться. Протягом дня п’ятниці очікується у більшості областей України +19-24 градуси. У південній частині, окрім Запоріжжя та Криму, температура затримається на рівні +25-28 градусів.

У Карпатах та Прикарпатті очікуються дощі, подекуди з сильними грозами. Невеликі дощі пройдуть у південній частині України, а також на Донеччині та Луганщині. На решті території збережеться суха погода.

Вітер поміняється з південно-західного на північно-західний, пориви до 15-18 метрів за секунду спостерігатимуться на сході та північному сході України.

У суботу, 14 травня, в Україні очікується мінлива хмарність. Уночі у південній частині та центральних областях, а вдень на Лівобережжі місцями можливі короткочасні дощі і грози. На решті території країни без опадів. Температура повітря вдень сягатиме +20-25 градусів на переважній частині території України, а на півдні триматиметься в районі +28 градусів.

У неділю, 15 травня, синоптики прогнозують в Україні без істотних опадів. Температура вдень становитиме +18-23 градусів, а у південній частині, на Закарпатті та Прикарпатті підніметься до 26 градусів тепла.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ