Від спеки до злив і шквалів: народний синоптик розповів про погодні “сюрпризи” прийдешнього літа

За прогнозом Володимира Деркача, цього року літня погода в Україні свідчитиме про процес глобального потепління.

Цього року літо в Україні буде з погодними сюрпризами. Зокрема, очікується різка зміна погоди, особливо у липні.

Про це розказав народний синоптик Володимир Деркач.

За його прогнозом, в червні на українців чекає переважно помірне тепло, в липні ймовірні сильні опади, а початок серпня обіцяє справжню літню погоду.

“Літо 2022 року збереже тенденцію глобального потепління, але, на мій погляд, цього року воно не набере більших обертів, а ніби зупиниться на цьому пікові, якого досягло раніше в минулі роки”, – зазначає Деркач.

За прогнозом народного синоптика, цього року влітку спостерігатиметься різка зміна погодних умов. Особливо це буде помітно, згідно з прогнозом, у липні: очікуються погодні явища від спеки до досить потужних дощів і шквалів.

Червень, за даними Деркача, потішить помірним теплом. Тим, хто любить спеку, він також обіцяє 2-3 періоди (один довший, а два коротших).

Серпень, за прогнозом народного синоптика, приблизно до середини місяця протримає гарну погоду, далі трохи покропить дощами й знизить температуру.

Нагадаємо, за даними світового порталу wisemeteo, цього року червень в Києві буде теплішим, ніж минулого. В цілому літо 2022 року в Києві неприємно здивує своєю температурою в порівнянні з минулим сезоном. Середня температура сезону складе 22°С, що трохи нижче, ніж влітку 2021 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ