У Міноборони уточнили, як видаватимуться дозволи військовозобов’язаним чоловікам для поїздок Україною

Дозволи військовозобов’язаним чоловікам для поїздок Україною видаватимуться на період від 30 діб до року, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Такі дозволи видаватимуться на місцях: від 30 діб до 1 року. Крім того, буде виведено окремі категорії громадян, які регулярно здійснюють такі виїзди в рамках службових обов’язків, на роботу або через життєві обставини», — сказав він під час брифінгу.

Спікер уточнив, що станом наразі йдеться про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Він додав, що, за його словами, порядок буле «відшліфований на практиці» у самих територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

«Відповідний баланс між забезпеченням права громадян на вільне пересування, а також між порядком контролю за мобілізаційним ресурсом буде дотримано», – додав він.

Мотузяник додав, що подібна норма вже була закладена в законі України про загальний військовий обов’язок та військову службу ще з 1992 року. Наразі в рамках нормування цього процесу Генштаб відпрацював відповідний перелік, сказав речник.

Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook зазначив, що вказівок на перешкоджання переміщенню осіб «найближчими днями» з боку військового командування не надавалося.

Раніше в мережі повідомляли, що військовозобов’язаним для переміщення територією країни потрібно отримувати дозвіл від військкома.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ