Німеччина вводить нові правила для українських біженців. Що зміниться з 1 вересня

Влада Німеччини внесла деякі зміни до правил перебування українських біженців на території держави. Згідно з ними, з 1 вересня для українців, які ховаються у ФРН від повномасштабної війни, розпочнеться рахунок днів безвізового перебування в країні.

До 31 серпня біженці з України можуть перебувати на території Німеччини без урахування днів безвізового режиму, а з 1.09 ті українці, у яких ліміт перебування в країні буде вичерпаний, мають залишити її на 90 днів або надати реєстрацію тимчасового захисту. Відповідні правила опублікувала влада ФРН.

До кінця серпня українці мають право на в’їзд до Німеччини, незалежно від кількості днів перебування в ЄС та наявності депортації. Також вони можуть залишатись у країні до цього терміну без оформлення.

Нагадаємо, перебування у Німеччині дозволено без оформлення, тобто на період дії безвізу, на 90 днів у межах 180 днів (три місяці на півроку).

З 1 вересня рахуватимуться всі дні, які провели біженці в країні, починаючи з 24 лютого 2022 року. Якщо громадяни України вже використали 90 днів німецького безвізу, їм необхідно до початку осені або подати заяву на тимчасовий захист, або залишити Німеччину на три місяці.

Українські біженці, у яких безвізове перебування у Німеччині закінчиться у проміжку з 1 вересня до 1 грудня, також мають подати заявку на реєстрацію тимчасового захисту.

У документі наголошується, що оновлені правила передбачають продовження перехідного регламенту про перебування українських біженців у Німеччині до 28 лютого 2023 року. Це має полегшити перебування в країні українців, які туди приїдуть до 20 листопада цього року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ