Майже мільйон євро, які Латвія зібрала для України, пустять на дрони та автомобілі для ЗСУ

За понад 900 тис. євро, зібраних латвійцями, закуплять 45 тактичних безпілотників латвійського виробництва та 15 позашляховиків для ЗСУ.

Станом на сьогодні було зібрано понад 900 тис. євро. З огляду на сучасну військову ситуацію, а також на тривалість збору коштів в рамках проєкту, його організаторами та учасниками було запропоновано використати зібрані пожертви на придбання 45 тактичних безпілотників латвійського виробництва та 15 позашляховиків для ЗСУ. Вони можуть бути готові до відправки в Україну вже найближчим часом.

Відповідно учасники пресконференції звернулися до усіх, хто зробив пожертву в рамках проєкту по збору коштів на Байрактар, з проханням дозволити змінити ціль проєкту та вже зараз придбати зазначені тактичні дрони та позашляховики для української армії.

Також під час пресконференції Посол поінформував латвійських журналістів про сучасну ситуацію в Україні, пов’язану з агресією росії, а також з рішенням рф про проведення часткової мобілізації. Міщенко наголосив, що це, а також проведення псевдореферендумів на окупованих українських територіях не змінять планів та прагнення України звільнити свої землі від окупантів. Світова спільнота має ще більше об’єднатися та продемонструвати російському агресору, що цивілізований світ готовий протидіяти будь-якому шантажу з боку рф.

Своєю чергою, міністр оборони Пабрікс наголосив на незмінності позиції Латвії щодо подальшої підтримки нашої держави в боротьбі з російським агресором до повної перемоги України.

В пресконференції взяли участь посол України Олександр Міщенка, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, парламентський секретар Міноборони Байба Бльодніеце, латвійського музиканта Ральфа Ейландса (ініціатор збору коштів на безпілотник) та голови латвійського благодійного фонду Ziedot.lv Рута Діманта.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ