Якою буде зима в Україні: прогноз Укргідрометцентру

В Україні очікується м’яка зима, а середня температура у період з груденя по лютий очікується на 1-2 градуси вище за норму.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“В останній час у засобах масової інформації, соціальних мережах поширюються повідомлення про надзвичайно сувору зиму 2022-2023 років. Подібна інформація не має під собою наукового підґрунтя та науково обґрунтованих методичних розрахунків”, – йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що за результатами аналізу температурних показників за останні десятиліття можна зробити наступні висновки:

  • середня температура зимового періоду за період грудень-лютий очікується на 1-2 градуса вищою за норму, розрахованою за період 1991-2020рр.
  • ймовірність тривалих холодiв в зимовий період в Україні є мінімальною;
  • цілком ймовiрнi короткочаснi суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб;
  • перенесення початку опалювального періоду на пізніші строки та його закінчення на більш ранні строки є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.

Зазначимо, що останнім часом від чиновників різного рівня постійно лунають заяви, що майбутня зима може стати найхолоднішою для України за останні десятиліття. Це пов’язують з тим, що температура в оселях українців не перевищуватиме 18 градусів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ