Вибори 2019: кого підтримають США

Посол США в Україні Марі Йованович розповіла, кого з кандидатів на майбутніх президентських виборах підтримає Вашингтон. При цьому вона назвала три пріоритети, які є найважливішими для українців, передає “Голос Америки”.

“Кого підтримують Сполучені Штати на майбутніх виборах? Мабуть, я вас не здивую, якщо скажу, що ми підтримуємо український народ. Ми стоїмо поруч з вами, пліч-о-пліч, 27 років незалежності, 5 років революції і війни. Ваші цілі – це наші пріоритети. Чому? Тому, що стабільна демократична Україна з процвітаючою економікою це сильний партнер для Сполучених Штатів”, – заявила посол.

Відповідаючи на це питання, посол нагадала про три пріоритети, які, згідно з результатами опитувань, є найважливішими для українців. Це закінчення конфлікту на Сході, економічний добробут і чесна влада.

Говорячи про найперший пріоритет – досягнення миру на сході України – посол США зазначила, що військового способу вирішення конфлікту з Росією немає. Єдиний спосіб – політичний, і наріжний камінь цієї стратегії – мінські угоди.

“Деякі скептики, і їх багато, кажуть, що мінські угоди не працюють, тому що Росія їх не виконує. Ми віримо, що колись Росія таки виконає свої зобов’язання за цими угодами. Однак, оскільки зараз Росія їх не дотримується, США і Європа зберігають і підсилюють санкції проти Росії. Ми змушуємо Кремль платити високу ціну за агресію. Тому відкинути мінські угоди означало б відкинути нашу можливість накладати значні економічні санкції на агресора”, – підкреслила дипломат.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ