Вакарчук може потрапити до Ради у двох випадках, – політолог

Про шанси Вакарчука на парламентських виборах ще рано говорити. Про це пише політолог Віктор Таран, повідомляють Факти ICTV.

“Ймовірніше, 16 травня ми побачимо презентацію, яка складатиметься з двох частин. По-перше, структуровану політичну програму Вакарчука, по-друге – представлення частини його команди”, – пише Таран.

Команда Вакарчука складатиметься з людей, які, за словами співака, є державниками, що реалізували себе в інших сферах (політика, бізнес, громадський сектор тощо). Остаточний список наразі невідомий, оскільки переговори ще тривають.

Як вважає Таран, про шанси Вакарчука ще рано говорити. На цьому етапі найголовніше, щоб він дав принципову згоду іти в політику. Після цього Вакарчук має презентувати ідеологію та програму своєї партії, показавши команду, яка втілюватиме її засади на центральному та місцевому рівнях.

Зважаючи на квітневу соціологію, підтримка ймовірного виборчого блоку Вакарчука складає менше 2% i шанси на проходження до Ради в нього наразі не великі.

Це пов’язано із невизначеністю співака щодо своєї ймовірної політичної кар’єри. Також в електоральній ніші, в якій він збирається працювати і яка нараховує приблизно 15-20%, вже активно працюють БПП, Удар, Самопоміч, Громадянська позиція та ймовірна політична сила Володимира Гройсмана.

Як вважає Таран, Вакарчук може потрапити до парламенту у двох випадках.

“Перший – Вакарчук пропонує принципово нову інноваційну програму розвитку країни та демонструє яскраву кадрову палітру. Друге – об’єднується з іншою партією та створює ситуативний блок. Теоретично він може це зробити з Порошенком, Гройсманом, Гриценком”, – додав експерт.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ