Дострокові вибори: які партії можуть прорватися в Раду

У нове скликання парламенту, згідно з думкою українців, можуть пройти партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – “За життя”,”Європейська солідарність” і ВО “Батьківщина”.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) в період з 26 травня – 7 червня.

Так, за партію “Слуга народу” готові проголосувати 32,1% респондентів, (34,4% серед тих, хто збирається голосувати і 48,5% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором), за “Опозиційну платформу – за життя” готові віддати свої голоси 7,8% опитаних (8,4% і 11,8% відповідно),”Європейська солідарність” отримала би підтримку 5,4% українців (5,8% і 8,1% відповідно), “Батьківщина” – 5,1% (5,5% і 7,8% відповідно).

З урахуванням 5-відсоткового прохідного бар’єру на виборах до парламенту також має високі шанси пройти партія “Голос” Святослава Вакарчука.

За політсилу готові проголосувати 3,7% усіх респондентів (4% серед тих, хто збирається голосувати і 5,6% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ