“Формула Штайнмаєра”: офіційно опубліковано листа Кучми

У мережі було офіційно опубліковано лист, який підписав член Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма на засіданні в Мінську 1 жовтня.

Так, документ показала на своїй сторінці в Facebook його прес-секретар Дарка Оліфер. “Лист, який Леонід Кучма підписав на адресу Мартіна Сайдіка”, – підтвердила вона.

Відзначимо, що документ підтверджує, що Україна приймає текст по імплементацію “формули Штайнмаєра” від 11 вересня.

Далі наводимо повний текст листа без змін:

“Шановний пане Сайдік! У додатку до Вашого електронного повідомлення від 13 вересня цього року серед учасників Тристоронньої контактної групи був поширений узгоджений дипломатичними радниками глав держав і урядів України, ФРН, Франції та Російської Федерації 11 вересня 2019 року текст щодо імплементації так званої “формули Штайнмаєра” в українське законодавство у наступній редакції:

“Цей закон вступає в силу в 20:00 за місцевим часом в день голосування на дострокових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціальним законом України, що регулює проведення місцевих виборів у згаданих районах. Він буде діяти на тимчасовій основі до дня публікації підсумкової доповіді місією БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому позачергових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам для демократичних виборів, а також українським законодавством, в якому дається відповідь на питання, узгоджене в “нормандської форматі”, затверджене Тристоронньою контактною групою і направлений Україною в листі-запрошенні і Головуванням ОБСЄ Директору БДІПЛ.

Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в підсумковому звіті БДІПЛ ОБСЄ буде зроблено висновок відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, що позачергові місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства , при відповіді на питання, узгоджене в “нормандської форматі”, затверджене Тристоронньою контактною групою і направлене Україною в листі-запрошенні і Головуванням ОБСЄ Директору БДІПЛ.

Українська сторона приймає текст цієї формули”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ