Вчені знайшли спосіб побудувати машину часу

Вчені Массачусетського університету знайшли спосіб створити машину часу, здатну перемістити людину в минуле, за допомогою двох голих сингулярностей.

Загальна теорія відносності припускає існування замкнутих часоподібних кривих при специфічних умовах, які запобігають порушенню принципу причинності. Таким чином, природа не допускає виникнення парадоксів через подорожі в часі.

Однак тимчасові петлі можуть утворюватися при наявності у фізичній системі екзотичної матерії з негативною масою, існування якої у Всесвіті не доведене.

У новій роботі фізики показали, що в деяких випадках петлі часу можуть утворюватися без екзотичної матерії. Для цього необхідно розташувати паралельно один одному два довгих стрижні, в центрі яких знаходиться сингулярність – точка з нескінченною щільністю, температурою і тиском.

Згідно з сучасними науковими уявленнями, сингулярності знаходяться в центрі чорних дір, проте в даному випадку вони повинні бути закриті горизонтом подій. Тоді між стрижнями виникне замкнута часова крива.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ