У Таїланді знайшли останки хижого динозавра з акулячими зубами

Міжнародна група палеонтологів виявила на території Таїланду останки раніше невідомого науці динозавра. Новому виду присвоїли назву Siamraptor suwati.

Він жив близько 115 мільйонів років тому і, на думку вчених, був вищим хижаком в місцях свого проживання. Довжина тіла дорослої особини досягала приблизно восьми метрів, повідомляє PLOS ONE.

Дослідникам вдалося знайти скам’янілості, щонайменше, чотирьох цих динозаврів. «Набір» включає частину черепа, фрагменти хребта, кінцівки, стегна і зуби.
За ним вдалося встановити, що Siamraptor suwati був раннім представником роду кархародонтозавра – гігантських м’ясоїдних крейдяного періоду, відомих силою укусу і здатністю ефективно розривати плоть жертви. Саму назву Carcharodontosaurus можна перевести як «ящір з акулячими зубами».

Вчені прийшли до висновку, що при житті Siamraptor suwati був вкритий лускою. Його ікла мали форму тонкого леза і дійсно були схожі на зуби акули. Крім того, він, ймовірно, мігрував здалеку. Останки його родичів знаходили переважно в Африці і Європі, а він жив в сучасній Південно-Східній Азії.

Ця знахідка, за словами палеонтологів, може «пролити нове світло» на еволюційну історію цієї групи динозаврів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ