Вчені виявили гігантський водоспад поблизу Гренландії

На дні Датської протоки, розташованої між Ісландією і Гренландією, знаходиться найбільший в світі водопад, але розташовується він під водою. За словами вчених, холодні потоки зустрічаються з теплими, через що і утворюються підводні водоспади.

У Датській протоці теплі води моря зустрічаються з крижаними водами Гренландського моря, провокуючи утворення стрімких потоків води. Підводний водоспад в Датській протоці в три рази вищий за найвищий водоспад на суші – Анхель, який знаходиться в Венесуелі. Його висота досягає 979 метрів. Крім усього іншого, водоспад в районі Гренландії містить більше води ніж Ніагарський водоспад, який вважається найпотужнішим на планеті.

Ніагарський водоспад скидає 170 тисяч кубометрів води щохвилини, а підводний водоспад рівно в дві тисячі разів могутніший за Ніагарський. Це один з трьох відомих вченим підводних водоспадів. Ще один водоспад знаходиться в Гібралтарській протоці, де Середземне море впадає в Атлантичний океан. Третій водоспад під водою можна знайти в Індійському океані, недалеко від Мозамбіку і Мадагаскару.





ІНШІ НОВИНИ