Контракт Луческу містить пункт про дострокове його припинення за станом здоров’я

Контракт Мірчі Луческу з ФК “Динамо”, як і абсолютна більшість тренерських контрактів, містить пункт про дострокове його припинення в разі проблем зі здоров’ям.

“Такий пункт є. Мова про погіршення здоров’я і втрату працездатності з причин, які не пов’язані з професійною діяльністю тренера в період виконання ним умов контракту. Якщо такі обставини настали, то це привід дострокового припинити співпрацю”, – сказав інсайдер зі столичного клубу.

Раніше стало відомо, що змінити Мірчі Луческу на посту головного тренера “Динамо” може екс-тренер головної національної команди Адрій Шевченко. За даними спортивних ЗМІ, Ігор Суркіс вже провів з ним переговори і отримав попередню згоду.

Інформацію частково підтвердив і тг-канал Динамо Київ Inside, який розповів про майже “братні” відносини між Шевченком і Суркісом-молодшим.

“Майже “братні” відносини Шевченко і молодшого Суркіса просто кричать про те, хто може бути наступником румуна. Робота в тандемі з Павелко злегка відвернула від Андрія старшого брата президента “Динамо”, але ніяк не його брата. Шевченко з кінця серпня зачастив в офіс”, – сказано в повідомленні.

За словами спортивного журналіста Ігоря Ціганика, контракт Луческу з “Динамо” підписаний до 2024 року. Це не спростував і Ігор Суркіс, запевнивши, що румунський фахівець все ще користується його “повною довірою”.

Однак нагадаємо, що в серпні Мірчі Луческу переніс операцію і за станом здоров’я навіть пропустив матч “Динамо” з “Інтером”.

Екс-тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко поки залишається без роботи, але своє ймовірне призначення в “Динамо” ще не коментував. Останній раз він виходив на публіку після зустрічі з Ігорем Суркісом, і через місяць після закінчення його контракту з національною командою. На прес-конференції 3 вересня він заявив, що нібито не хотів йти зі збірної. В УАФ відповіли, що теж наділялися на продовження співпраці і не були готові до відмови Шевченка від поста головного тренера. Але той, за словами Генсека Асоціації, проігнорував запрошення на зустріч для пролонгації договору.

Експерти тоді припустили, що Шевченко вийшов на прес-конференцію не по своїй волі, а тому що йому сказали так зробити. Але цим вчинком, як вважає Микола Несенюк, він зробив “чергову свою безглуздість”.





ІНШІ НОВИНИ