Xiaomi випустила фінальну версію Android Pie для смартфонів

Компанія Xiaomi завжди намагалася приділяти максимально багато уваги програмному забезпеченню для своїх мобільних пристроїв, однак з кожним роком робити це стає все складніше і складніше, оскільки для більшого числа моделей доводиться випускати нове ПЗ. Сьогодні, 18 грудня 2018 року, даний виробник електроніки випустив фінальну версію операційної системи Android Pie для своїх телефонів, причому мова йде про міжнародну версію.

Глобальна версія нової ОС містить в собі повний набір всіх необхідних сервісів Google. Лічені години назад для завантаження і установки на телефон Xiaomi Mi A2 стала доступна фінальна збірка Android Pie. Як запевняють розробники, даний смартфон став першим на ринку з модельного ряду Android One, який отримав найновіше ПЗ в фінальному стабільному вигляді.

Спочатку нове ПЗ вийшло для Xiaomi Mi A2 тільки для Індії, а сталося це близько місяця тому. Проте, тоді це була регіональна версія програмного забезпечення, причому з великою кількістю багів. Всі вони в міжнародній версії усунені, тому її можна сміливо встановлювати. Головна особливість всіх телефонів з лінійки Android One в тому, що вони працюють на базі оригінального програмного забезпечення від Google, а не доповненого чим-небудь від виробників телефонів.

Операційна система Android 9.0 Pie принесла разом з собою на смартфони Xiaomi новий зовнішній вигляд всього інтерфейсу, а також абсолютно нове меню багатозадачності. Крім того, компанія Google упровадила в дану ОС підтримку спеціального режиму адаптації батареї, в результаті чого автономність мобільних пристроїв зростає приблизно на 15 – 20%. Останню версію програмного забезпечення містить у собі патч для системи безпеки за грудень 2018 року, тобто найновіший з усіх доступних.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ