Google виплатить по $ 500 всім власникам смартфонів на Android

Американська корпорація Google широко відома по всьому світу за рахунок своїх програмних сервісів, на зразок операційної системи Android і фірмової пошукової системи, яка є найбільш відвідуваним веб-сайтом у світі. Сьогодні, 15 травня 2019 року, нарешті завершилася історія, розв’язки якої чекали багато людей. Вона вирішилася на користь простих користувачів, тому що «пошуковий гігант» зобов’язався виплатити до 500$ всім власникам смартфонів на базі Android, в яких містився виробничий дефект.

Компанія Google в рамках досудового розгляду погодилася виплатити велику суму грошей в розмірі $ 7,25 млн доларів покупцям своїх фірмових мобільних пристроїв першого покоління. Йдеться про гаджети Pixel і Pixel XL, які вийшли на ринок ще кілька років тому, а зараз вони вважаються формально застарілими, нехай сотні тисяч людей по всьому світу і продовжують їх активно використовувати. Дефект міститься в дуже багатьох примірниках даних мобільних пристроїв, випущених до 4 січня 2017 року, оскільки потім на виробництві його виправили.

За словами Google, вона виплатить до $ 500 кожній людині, яка зіткнулася з проблемами з мікрофоном в Pixel. Всі ці люди обміняли браковані телефони, проте нові пристрої теж дуже скоро вийшли з ладу. Гроші будуть виплачені всім, хто зіткнувся з проблемою один або кілька разів. Тим, хто зіткнувся з проблемою один раз – виплатять $ 350, а тим, хто більше – до $ 500. Розраховувати на отримання грошової компенсації в розмірі $ 20 можуть власники навіть таких Pixel і Pixel XL, в яких дефект себе ніяк не проявив.

Таким чином «пошуковий гігант» намагається запобігти потужному судовому розгляді, який триває вже більше року. Якщо власники смартфонів Pixel зможуть довести свою правоту в суді, Google доведеться віддати відчутно більшу суму грошей, ніж вона запропонувала всім користувачам зараз. Не так давно схожа історія трапилася з телефоном Nexus 6P, всім власникам якого погодилися виплатити велику суму грошей за те, що процесор працював неправильно, змушуючи смартфон періодично мимовільно перезавантажуватися.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ