iPhone 13 отримає функцію відновлення прошивки через інтернет і може втратити порт Lightning

Інсайдер під ніком Jioriku (Макгвайр Вуд) поділився інформацією, що iPhone 13 отримає функцію відновлення прошивки через інтернет, як це реалізовано в комп’ютерах Mac. Так Apple зможе підготувати користувачів до майбутніх безроз’ємних смартфонів.

У своєму блозі інсайдер заявив, що в одному з прототипів iPhone 13, які тестує Apple, відсутній порт Lightning, тому виробник тестує відновлення ОС по Мережі.

Вуд також нагадав про складнощі відновлення ПО в домашніх умовах без можливості підключення гаджета до комп’ютера на прикладі Apple Watch. Мабуть, Apple вже вирішила цю проблему в новій функції під назвою «Відновлення через Інтернет».

«Apple по-різному ставила перед своїми командами програмного і апаратного забезпечення завдання. Вони доручили певним розробникам створити надійний і безпечний спосіб відновлення пристроїв Apple з дому. Мені сказали, що розробники розглядають можливість використання одного з декількох методів.

Один з таких методів полягає в тому, що користувач вручну дає змогу встановити режим відновлення, активуючи функцію широкомовної передачі, яка дозволяє iTunes / Finder сканувати пристрої в стані Internet Recovery.

Другий варіант може включати в себе пристрій, що автоматично переходить в режим відновлення через Інтернет, що транслює той же сигнал, при цьому Apple використовує підказки, щоб проінструктувати користувача про те, як відновити або оновити прошивку свого пристрою.

Третій, найменш бажаний варіант, мабуть, досліджує запит відновлення через Інтернет за допомогою Bluetooth, однак цей метод є небезпечним і ненадійним, а також занадто повільним», – пояснює Вуд.

Інсайдер також зазначає, що насправді Apple може надати користувачам обидва варіанти.

«З апаратного боку Apple інструктує команди інтегрувати можливість підключення через прихований порт, як в Apple Watch. Це та ж технологія, яку Apple використовує для відновлення Apple Watch за допомогою невеликого прихованого порту за кріпленням ремінця за допомогою iBUS. Один з варіантів – це прихований порт в лотку для SIM-карти. Це завдання виявилося досить складним, оскільки команді не дозволено вносити зміни в корпус, щоб приховати коннектори під гумовими прокладками в лотку SIM», – додало джерело.

Судячи з усього, відновлення займає приблизно в два з половиною рази більше часу, ніж при використанні кабелю. Проте інсайдер передбачає, що Apple випустить як мінімум одну модель iPhone без єдиного роз’єму вже в цьому році.

Цілком ймовірно, що Apple вивчає можливість бездротового відновлення прошивки на смартфонах, але безроз’ємний iPhone в цьому році навряд чи вийде.





ІНШІ НОВИНИ