iPhone 13 не отримає супутниковий зв’язок але Apple прокачає підтримку 5G

Відразу кілька мобільних аналітиків і фахівців з телекомунікацій спростували інформацію про наявність супутникового зв’язку в iPhone 13, якою на вихідних поділився авторитетний інсайдер Мін-Чі Куо.

У своїй замітці для інвесторів Куо заявив, що iPhone 13 зможуть здійснювати дзвінки і відправляти повідомлення без підключення до мережі, завдяки підтримці супутникового зв’язку на низькій навколоземній орбіті. При цьому Куо зазначив, що Apple буде використовувати кастомну версію модему Qualcomm X60, а провайдером супутникового зв’язку в діапазоні n53 виступить компанія Globalstar.

Експерти відразу ж взялися спростовувати цей інсайд, оскільки діапазон n53, який згадує Куо, є наземним, а не супутниковим. У лютому Globalstar оголосила, що майбутній модем Qualcomm X65 запропонує глобальну підтримку мереж 5G в діапазоні n53.

Варто зазначити, що цей частотний діапазон вже використовується в деяких приватних мережах 4G і 5G. Наприклад, Nokia використовує канал зв’язку Band 53 для приватної бездротової мережі в порту Сіетла. Більше того, зв’язок між супутниками і наземними станціями не залежить від спектра, згаданого Куо, і не схвалений для такого використання.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, iPhone 13 не отримає підтримку супутникового зв’язку, але запропонує поліпшену роботу в мережах 5G.





ІНШІ НОВИНИ