Bloomberg: iPhone 13 отримає підтримку супутникового зв’язку для екстрених повідомлень, але вона запрацює через рік

Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією, що смартфони серії iPhone 13 все-таки отримають підтримку супутникового зв’язку, але сценарії його використання будуть обмежені.

Спочатку передбачалося, що супутниковий зв’язок дозволить операторам пропонувати інтернет-послуги за межами зони покриття 4G і 5G, але Гурман стверджує, що таке нововведення буде виключно для використання в екстрених випадках.

Впровадження супутникового зв’язку дозволить відправляти екстрені повідомлення через супутник в разі, якщо вони опиняться без покриття стільниковим зв’язком. Така функція потенційно може врятувати життя.

Марк Гурман називає одну з функцій «екстреним повідомленням через супутник», і вона буде інтегрована в додаток iMessage в якості третього протоколу (на додаток до SMS і iMessage). При цьому бульбашки з такими повідомленнями будуть сірими замість зелених або синіх. Друга функція стане інструментом для повідомлення про великі надзвичайні ситуації, таких як авіакатастрофи і затоплення кораблів, з використанням супутників.

Bloomberg відзначає, що навіть при наявності всіх необхідних компонентів в iPhone 13 функція працювати не буде, але Apple може активувати її в наступному році.





ІНШІ НОВИНИ