iPhone 13 отримає підтримку супутникового зв’язку, але вона буде працювати тільки в деяких країнах

Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився докладною інформацією про підтримку супутникового зв’язку LEO в смартфонах iPhone 13 і способах її реалізації.

Вперше про можливу підтримку супутникового зв’язку в iPhone 13 заявив аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо. За його словами, технологія дозволить відправляти повідомлення і здійснювати дзвінки в зонах без покриття 4G і 5G.

Слідом за цим джерела Bloomberg повідомили, що супутниковий зв’язок буде використовуватися тільки для відправки екстрених повідомлень в служби порятунку. Тепер Марк Гурман пояснив, що функції, що покладаються на супутники, будуть доступні тільки в деяких країнах.

«Екстрені функції будуть працювати тільки в районах без стільникового зв’язку і тільки на деяких ринках. Apple планує в кінцевому підсумку розгорнути власний масив супутників для передачі даних на пристрої, але реалізація цього плану, ймовірно, займе роки», – зазначає інсайдер.

За словами Гурмана, Apple не надасть користувачам iPhone можливість дзвонити без стільникового зв’язку. Він пояснює, що для запуску подібної функції потрібно устаткування, якого ще не існує. Крім того, це було б дорого і могло б привести до бунту операторів зв’язку. Згідно з інформацією Bloomberg, для підключення до супутника користувач повинен знаходитися на вулиці, а отримання сигналу може зайняти до однієї хвилини.

Очікується, що Apple офіційно представить iPhone 13 вже через тиждень.





ІНШІ НОВИНИ