Xiaomi взялася за блокування «сірих» смартфонів

Xiaomi взялася наводити порядок в ряді країн в спробі обмежити сірий ринок, але заодно своїми діями “вдарила” по звичайним покупцям. Боротьбу розпочато з тими країнами, де продукція Xiaomi не продається офіційно. Метод протидії обрано банальний – блокування пристроїв через програмне забезпечення.

Перші скарги на блокування пристроїв почали надходити з Куби, а пізніше про це ж почали повідомляти і жителі Сирії. На їх смартфони надійшло повідомлення, що користуватися гаджетом заборонено і він заблокований. Цікаво, що блокування вибіркове і не всім «перекрили кисень». Уникнути плачевної долі, перш за все, вдалося цілій низці моделей, які були придбані в Європі, Індії або США.

Загалом жили собі фанати Xiaomi щасливо, славили марку і раділи недорогим пристроям але всі принади відразу зникли. Компанія вважає такі смартфони контрафактом, і їх продаж в ряді країн є грубим порушенням її політики продажів.

Відповідно до умов продажу техніки Xiaomi, які опубліковані на її офіційному веб-сайті, компанія чітко регламентує, в які країни заборонений експорт її продукції. Під ембарго потрапили Куба, Іран, Сирія, Північна Корея, Судан і Крим. Не складно здогадатися, що список складений з оглядкою на політичні мотиви і чинні міжнародні обмеження по частині поставки продукції в ці країни.

На даний момент немає повної інформації, чи є випадки блокування масовими або ж Xiaomi всерйоз взялася за «сірі» смартфони. Очевидно тільки те, що політика вигнання застосовується тільки до певних країн і не зачіпає «сірі» пристрої, які потрапляють на ринки, де апарати Xiaomi офіційно доступні.





ІНШІ НОВИНИ