iPhone 13 став одним кращих камерофонів за версією DxOMark

Експерти DxOMark опублікували детальний огляд камер смартфона iPhone 13. Новинка Apple 2021 року одержала 130 балів і посіла десяте місце в рейтингу, обігнавши торішній iPhone 12 Pro Max.

DxOMark пояснює, що загальна оцінка включає в себе 138 балів за фото, 55 за можливості зуму і 117 за відео. Слідом за iPhone 13 своє місце в рейтингу зайняв iPhone 13 mini, оскільки в них встановлені однакові модулі камери.

Експерти розкритикували цю модель за відсутність телеоб’єктива, зазначивши, що це обмежує деталізацію при використанні зума. Крім того, DxOMark виділили шум на відео, особливо при слабкому освітленні, і обмежений динамічний діапазон в складних висококонтрастних сценах.

Варто відзначити, що методологія і надійність тестування DxOMark часто ставляться під сумнів і оскаржуються, в першу чергу з тієї причини, що оцінка якості камери є суб’єктивною, враховуючи, що компанія не надає фіксованої шкали для оцінки. Крім того, DxOMark неодноразово ловили на підкупі рейтингів китайськими виробниками смартфонів.





ІНШІ НОВИНИ