iFixit: заміна дисплея iPhone 13 без спеціального обладнання призведе до вимкнення Face ID

У вересні фахівці iFixit розібрали смартфони серії iPhone 13 і виявили серйозні зміни в конструкції, що ускладнює їх ремонт. Тепер інженери підтвердили, що заміна дисплея iPhone 13 у сторонньому центрі обслуговування призведе до повної втрати функції Face ID.

Дисплей iPhone 13 підключений до материнської плати за допомогою невеликого мікроконтролера, який відповідає за серіалізацію даних. Тільки авторизовані технічні фахівці з доступом до пропрієтарного програмного забезпечення Apple Services Toolkit 2 можуть змусити нові екрани працювати, зареєструвавши ремонт на хмарних серверах Apple та синхронізуючи серійні номери телефону та дисплея. Це дає компанії можливість схвалювати чи відхиляти кожен окремий ремонт.

iFixit пояснює, що замінити дисплей зі збереженням роботи Face ID все ж таки можна, але процес дуже складний. Для цього необхідно фізично перемістити припаяну мікросхему з вихідного екрану на новий. У такому разі сервісному центру знадобиться дорогий мікроскоп.

Інший варіант – приєднатися до Програми незалежних постачальників послуг ремонту та отримати обладнання безпосередньо у Apple.





ІНШІ НОВИНИ