Названа найпопулярніша версія Android

Напевно, немає тих, хто серед головних проблем Android не називає фрагментацію або існування великої кількості пристроїв, що працюють на базі різних версій операційних систем. Саме так прийнято відповідати у пристойному суспільстві. Раніше Google публікувала статистику, щоб можна було наочно побачити, яка з версій зеленого робота домінує на ринку. Але потім компанія перестала практикувати оголошувати дані щодо фрагментації.

Зроблено це було з тієї простої причини, що Google не хоче наочно демонструвати те, як повільно оновлюються пристрої до актуальних версій Android. Але з якихось причин компанія вирішила опублікувати звіт про фрагментацію зеленого робота вперше з травня минулого року.

Він наочно демонструє, що зараз на ринку лідирує Android 10, яка встановлена ​​на 26,5% від усіх Android-пристроїв на ринку. На другому місці опинилися апарати, що працюють під керуванням Android 11, на які припадає 24,2%. “Бронзу” взяла Android 9 з часткою 18,2% пристроїв. На четвертому місці опинилася Android 8.1, на яку припадає 9,7% всіх моделей.

В аутсайдерах опинилися пристрої на базі Android 4.1 Jelly Bean, Android 4.2 Jelly Bean, Android 4.1 Jelly Bean та Android 5.0 Lollipop, на кожну з яких припадає менше ніж 1%.





ІНШІ НОВИНИ